Hoe ‘Alleen Lezen’ Lossen Fout Bij Opslaan Van Een Bestand in PowerPoint

Hoewel Microsoft powerpoint alleen lezen gebruikte applicatie is voor het maken van presentaties, is het niet altijd perfect. Net als andere toepassingen of software vertoont PowerPoint soms ook bepaalde problemen. Laten we in dit artikel een fout bespreken die ‘read-only’ leest wanneer u een PPT-bestand opslaat.

Wat zijn de mogelijke oorzaken van deze fout? Is er een manier om dit probleem op te lossen? Lees dit artikel om erachter te komen.

Oorzaken en oplossingen om ‘read-only’-fout in PowerPoint op te lossen

Laten we nu de mogelijke oorzaken en bijbehorende oplossingen bekijken om de ‘read-only’-fout in PowerPoint op te lossen.

Geval 1: Het bestand is geopend door een ander programma

Zoals u weet, is het mogelijk om voorbeelden van PPT-bestanden in het voorbeeldvenster te bekijken. Maar wat alleen lezen bestand bewerken, is dat wanneer het previewvenster open is en een PPT-bestand is geselecteerd om een voorbeeld te bekijken, er een verborgen versie van PowerPoint op de achtergrond wordt gestart. Je ziet alleen het voorbeeld, maar PowerPoint is eigenlijk achter de schermen open.

Dus als u een voorbeeld van een PPT bekijkt en tegelijkertijd PowerPoint daadwerkelijk opent, kan er een foutmelding verschijnen met de tekst ‘Het PowerPoint-bestand is in gebruik’ of u krijgt mogelijk een ‘alleen-lezen’-foutmelding. Als u denkt dat dit het probleem is, sluit u het voorbeeldvenster, start u de computer opnieuw op en opent u PowerPoint opnieuw. U kunt merken dat de fout is opgelost.

Geval 2: Als het PPT-bestand met een wachtwoord is beveiligd

Deze is vrij voor de hand liggend, wanneer u probeert een met een wachtwoord beveiligd powerpoint opent niet, wordt u gevraagd een wachtwoord in te voeren om het bestand te bewerken. (Dit kan de instelling zijn die de eigenaar heeft ingesteld). Als dit de Geval is, voert u het wachtwoord in om de inhoud te bewerken en het bestand op te slaan.

Geval 3: Als de PPT is gemarkeerd als Final

Als u alleen-lezen-fouten ontvangt met bepaalde PPT-bestanden en niet allemaal, kan een bestand dat wordt gemarkeerd als ‘Final’ de reden zijn. Dus als een PPT is gemarkeerd als ‘Final’, kunnen er geen andere wijzigingen worden aangebracht en kunnen deze dus niet worden opgeslagen.

Om dit probleem op te lossen, laat u de PPT (die is gemarkeerd als ‘Final’) openen en volgt u de onderstaande stappen.

  • Klik op File > Info
  • Klik Protect Presentation en klik vervolgens op ‘Mark as Final’ om het ongedaan te maken ‘Final’ Mark

Zodra deze wijziging is doorgevoerd, opent u de PPT en controleert u of u kunt bewerken en opslaan. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Geval 4: PPT is oorspronkelijk ingesteld op alleen-lezen

Nogmaals, deze is vrij duidelijk. Dit kan gebeuren als de eigenaar van het bestand dit heeft ingesteld op alleen-lezen. Het kan ook gebeuren als iemand anders het bestand bewerkt, in Gevals wanneer het bestand wordt opgeslagen op een netwerkstation in plaats van op een lokaal station. Ten derde: als PowerPoint is gecrasht maar het bestand nog steeds op de achtergrond is geopend, ziet u mogelijk een bericht dat alleen lezen document.

Om dit probleem op te lossen, slaat u het bestand op een lokale harde schijf op met een nieuwe naam. In Geval is de fout te wijten aan het crashen van PowerPoint, het herstarten van Windows en het openen van een PPT-bestand.

Last but not least; controleer ook of u een geactiveerde versie van Microsoft Office hebt. Als u dat niet doet, koopt u de volledige versie om de volledige functionaliteit van Office mogelijk te maken.

Repareer PPT-bestanden

Er kunnen ook Gevals zijn wanneer u de fout ‘alleen-lezen’ of uzelf ziet kan een PPT-bestand niet opslaan omdat het corrupt is. Corruptie kan te wijten zijn aan een PowerPoint-crash, het bewerken van een powerpoint alleen lezen op een externe opslag of om andere redenen. Om corrupte PPT’s te herstellen, kunt u Remo Repair PPT gebruiken. Het is een geweldige tool die PPT en PPTX kan repareren, ongeacht de reden voor corruptie. Zodra de reparatie is voltooid, worden al uw tekst, opmaak, afbeeldingen, hyperlinks, ingesloten objecten enz. Hersteld in dezelfde originele vorm. Download een proefversie en herstel uw PPT-bestand gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *