Hoe Openen RAW Afbeeldingen in Adobe Photoshop

Adobe Photoshop is een briljante toepassing die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt, van het bewerken van een eenvoudige afbeelding tot het maken van geweldige filmaffiches. DSLR-camera’s zijn voor iedereen toegankelijk geworden en deze camera’s schieten in de RAW-modus. Een van de beperkingen van Adobe Photoshop is het onvermogen om RAW-afbeeldingen te openen. Daar is echter een oplossing voor.

Canon-camera’s produceren een CR2 RAW-beeldbestand. Twee verschillende Canon-camera’s hebben verschillende CR2-bestanden. Als u een CR2-bestand wilt bewerken, moet u de nieuwste versie van Adobe Camera Raw-plug-in hebben. Elk cameramodel moet aan deze plug-in worden toegevoegd. Adobe Camera Raw ondersteunt verschillende bestandsindelingen: CR2, CRW, DNG, ERF, RAF, GPR, 3FR, FFF, DCR, KDC, MRW, MOS, NEF enzovoort.

Laten we eens kijken naar een aantal methoden om Photoshop-bestanden te openen:

  1. Updaten van Photoshop
  • Openen Photoshop. Klik op Help -> Updates. Hiermee wordt gecontroleerd of er updates voor Photoshop en de bijbehorende plug-ins zijn, inclusief uw Camera Raw-plug-in.
  • Als er een update beschikbaar is voor de Camera Raw-plug-in, wordt deze weergegeven in de Adobe Application Manager-lijst. Selecteer het en klik op Update.
  • Als de automatische update is mislukt, kunt u de plug-in ook handmatig installeren. Download de juiste plug-in in de onderstaande lijst:

Adobe CS4 – ACR 5.7 (https://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=4683&fileID=4375)

Adobe CS5 – ACR 6.7 (https://www.adobe.com/support/downloads/thankyou.jsp?ftpID=5603&fileID=5613)

Adobe CS6 – ACR 9.1.1 (https://helpx.adobe.com/camera-raw/kb/camera-raw-plug-in-installer.html)

Adobe CC 2014/15 – 9.7 (https://helpx.adobe.com/camera-raw/kb/camera-raw-plug-in-installer.html)

  • Openen het bestand opnieuw in Photoshop. Als de Adobe Camera Raw-update is geslaagd, wordt het CR2-bestand geopend in een Camera Raw venster.

OPMERKING: Als u RAW-foto’s probeert te bekijken met een oudere versie van Photoshop, kunt u deze mogelijk bekijken als de foto’s zijn gemaakt met camera’s die zijn uitgebracht na een ACR-versie. Vb: Als u Canon 5d Mark IV gebruikt, moet u ACR 7.1 of hoger hebben, wat afwezig is in CS4 of CS5.

  1. Converteer RAW naar DNG-indeling
  • Groepeer al uw CR2-bestanden en plaats ze in één map. Met de conversie kunt u mappen selecteren.
  • Download de nieuwste versie van de DNG-converter (http://www.adobe.com/downloads/updates.html). DNG is ook een RAW-indeling met toegang tot alle onbewerkte kleuren. Deze conversie is nodig als u de versie van Photoshop gebruikt die te oud is voor uw cameramodel.
  • Installeer uw DNG-converter.
  • Na de installatie, op het beginscherm, kunt u “Selecteer map” selecteren en bladeren naar de map met RAW-bestanden. Als er submappen in deze map zijn, bestaande uit RAW-bestanden, vink dan de optie “Inclusief afbeeldingen in submappen” aan.
  • Selecteer nu een locatie om de geconverteerde bestanden op te slaan. Standaard worden de bestanden op dezelfde locatie als het origineel opgeslagen. U kunt altijd een andere map kiezen als u wilt dat bestanden ergens anders worden opgeslagen.
  • Selecteer nu automatische opmaak naar geconverteerde bestandsnamen door tekstvelden in te vullen.
  • Klik op Wijzig voorkeuren. Klik nu op Compatibiliteit drop-down menu om het juiste ACR-bestand te selecteren dat overeenkomt met uw versie.
  • Klik nu op Converteren om het conversieproces te starten.
  • Nadat de conversie is voltooid, kunt u de DNG-afbeeldingen openen in de Camera Raw-plug-in van Adobe Photoshop.

Ondanks je beste inspanningen zijn Photoshop-documenten ook gevoelig voor corruptie. Als uw Photoshop-bestand beschadigd is, kunt u het bestand niet openen. Adobe Photoshop toont een fout die het einde van het bestand is tegengekomen. Jij kan reparatie photoshop onverwacht einde van bestand fout met Remo Repair PSD-software.

PSD-bestanden kunnen ook worden beschadigd als u de gegevens in de verschillende lagen die u hebt gemaakt, niet kunt lezen. Als je ooit een krijgt photoshop foutprobleem leeslaag data, er is een eenvoudige oplossing beschikbaar. Remo Repair PSD-software herstelt je PSD-bestand en herstelt alle lagen afzonderlijk.

Het beste ding over Remo Repair PSD-software is dat het het bronbestand niet verandert. Het maakt een nieuw bestand voor reparatie, waarbij alle lagen en andere elementen intact blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *