Hoe Omzetten AVI Video Naar MP4 Zonder Kwaliteitsverlies

AVI, kort voor Audio Video Interleave is een type videoformaat dat superieure kwaliteit biedt. Het is meestal samengesteld uit verschillende codecs, maar de meest voorkomende zijn DivX en XviD. Omdat het door Microsoft is ontwikkeld, kan dit formaat eenvoudig worden afgespeeld op Windows Media Player, VLC-speler enz. Maar het is niet erg vriendelijk met QuickTime Player en in het algemeen op Mac-apparaten.

Om AVI-video’s op andere apparaten en mediaspelers te kunnen afspelen, AVI bestand converteren naar MP4. MP4 is een videoformaat dat vergelijkbaar is met MOV, maar is ontworpen om compatibel te zijn met bijna alle hardwareapparaten en mediaspelers.

Laten we dus eens kijken hoe je gemakkelijk AVI-video’s naar MP4 kunt converteren zonder de oorspronkelijke kwaliteit van AVI-bestanden te verliezen. Dit kan gedaan worden met de VLC-speler, omdat het niet alleen een mediaspeler is maar ook de rol van een video-omzetter speelt. Deze software converteert uw AVI-bestanden naar MP4 met behoud van de oorspronkelijke kwaliteit.

Converteer AVI video’s naar MP4 met VLC Media Player

Laten we nu verder gaan met het MP4 omzetten naar avi zonder kwaliteitsverlies. Download en installeer hiervoor VLC-speler als je die nog niet hebt en volg dan de onderstaande stappen.

  1. Lancering VLC player en selecteer in de menubalk bovenaan Media > Convert/Save
  2. Klik vervolgens op Add om de video’s te kiezen die je wilt converteren
  3. Klik op de Convert/Save button
  4. Kies vervolgens waar u het geconverteerde bestand wilt opslaan en geef het bestand een naam
  5. Kiezen MP4 als het uitvoerformaat onder Profile
  6. Klik ten slotte op Start om uw bestand te converteren

VLC Player converteert uw bestand en slaat het op op een locatie die u hebt opgegeven. Nu u uw MP4 omzetten naar AVI hebt geconverteerd, kunt u het eenvoudig afspelen op elke mediaspeler van uw keuze en ook op al uw hardwareapparaten, ongeacht of Mac of Windows.

MP4 bestanden repareren

Er kunnen zich situaties voordoen waarin uw MP4-bestand niet wordt afgespeeld zoals verwacht. Of in andere gevallen kan het afspelen wazig zijn; u kunt problemen ondervinden met het synchroniseren van audio-video’s of met een aantal andere problemen. Waarom gebeurt dit? Deze problemen zijn te wijten aan corruptie in MP4-bestanden die optreedt wanneer u het bestand probeert af te spelen in een incompatibele mediaspeler of wanneer u het bestand meerdere keren avi omzetten naar mp4. Het kan ook gebeuren als gevolg van een onderbreking tijdens de overdracht van videobestanden.

Maar wat de reden ook is voor corruptie, we hebben een oplossing voor u. Remo Repair MOV is de perfecte tool om reparatie problemen met MP4-bestanden. Of het nu gaat om door een virus geïnfecteerde bestanden of om problemen met de bestandskop / structuur vanwege andere redenen, zoals hierboven vermeld, ze kunnen allemaal door de software worden gerepareerd.

Remo Repair is ook geschikt voor repareren video’s in HD kwaliteit en MOV-bestanden in aanvulling op MP4-video’s. Naast deze functies biedt de software ook een eenvoudige interface die het AVI bestand omzetten een koud kunstje maakt. Ook biedt het een gratis proefversie waarmee je je bestand gratis kunt herstellen! Probeer het nu!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *