Hoe AVI Bestanden op Mac te Spelen

AVI is een audio- en videobestandsindeling die bekend staat om het aanbieden van video’s van hoge kwaliteit. Hoewel het gewoonlijk een bestandsindeling wordt genoemd, is het feitelijk een containerindeling die meerdere codecs bevat, zoals DivX en XviD.

Compatibiliteit van AVI-bestanden met Mac’s QuickTime

Apple heeft ondersteuning voor AVI-bestanden toegevoegd in nieuwere versies van QuickTime-speler zoals QuickTime 7 en QuickTime X, maar AVI-bestanden worden nog steeds geconfronteerd met bepaalde compatibiliteitsproblemen met QuickTime. De reden is dat QuickTime is ontworpen om alleen AVI-bestanden met JPEG-video en PCM-audio te ondersteunen. Dus als uw AVI-bestand een andere compressie of een codec gebruikt, kan QuickTime Player het bestand niet afspelen.

Om AVI-bestanden in de QuickTime van uw Mac te kunnen afspelen, bieden we enkele oplossingen in dit artikel.

Oplossing 1: Installeren Perian

Perian is een gratis en open-sourcepakket waarmee QuickTime bestandsindelingen kan afspelen die anders niet door QuickTime worden ondersteund. Installeer Perian op je Mac en probeer je AVI-bestand af te spelen. Dit zou u moeten helpen om het bestand in de meeste gevallen zonder problemen af te spelen. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 2: AVI converteren naar een indeling die wordt ondersteund door QuickTime

Als u geen codecpakketten zoals Perian op uw systeem wilt installeren, is de gemakkelijkste optie om het bestand naar een QuickTime-compatibele indeling zoals MOV te converteren.

Er zijn heel veel videoconverters, maar het is het beste om een betrouwbare te gebruiken om te voorkomen dat je bestand beschadigd raakt. Zodra je het AVI-bestand naar het MOV-formaat hebt geconverteerd, zou het spelen op QuickTime een koud kunstje moeten zijn.

Oplossing 3: Gebruik de VLC-mediaspeler

Als u uw AVI-bestand niet naar andere indelingen wilt converteren of als u geen codec-pakketten op uw systeem wilt installeren, kunt u een universele mediaspeler zoals VLC gebruiken.

De VLC-mediaspeler staat bekend om het spelen van verschillende mediabestanden zoals MP4, AVI, MKV, 3GP enz. Niet alleen dat, het is ook een app met meerdere platforms die kan worden gebruikt met Windows, Mac, Ubuntu enz.

Downloaden VLC gewoon op uw systeem als u het nog niet hebt en speel uw bestand af. Dit is de gemakkelijkste optie als u niet door het gedoe van het converteren van uw bestand naar andere indelingen wilt gaan.

Reparatie AVI bestanden

Als u al deze methoden hebt geprobeerd en geen van deze methoden werkt, bestaat de kans dat uw bestand corrupt of beschadigd is. In dergelijke gevallen kunt u uw AVI-bestand repareren met behulp van videoherstelhulpmiddelen.

Corruptie kan in verschillende vormen worden weergegeven, zoals problemen met audio-videosynchronisatie, gepixelde of wazige video’s, alleen audio of alleen videospelen enz. Of in sommige gevallen wordt uw bestand mogelijk niet afgespeeld vanwege corruptie.

Remo Repair AVI is een geweldig hulpmiddel dat kan worden gebruikt om corrupte of beschadigde AVI-bestanden te herstellen. Downloaden de software en selecteer het beschadigde bestand om te herstellen. Klik vervolgens op Repair en uw bestand wordt binnen enkele minuten gerepareerd. Gebruik de proefversie van Remo Repair AVI en herstel uw bestand gratis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *