Hoe Repareren Uitgerekte Video in VLC Door Beeldverhouding Wijzigen

Soms wanneer u een video bekijkt, kunt u situaties tegenkomen wanneer de afmetingen zijn uitgeschakeld. De hoogte of breedte kan langgerekt of uitgerekt zijn. Deze problemen komen vaak voor en kunnen vaak eenvoudig worden verholpen door de beeldverhouding te wijzigen. In dit artikel zullen we uitleggen hoe de beeldverhouding in de VLC-speler kan worden gewijzigd.

Stappen om de beeldverhouding te wijzigen

Selecteer in de menubalk Video > Aspect ratio. Hiermee worden alle aanwezige beeldverhoudingen weergegeven. De meest gebruikte beeldverhouding voor films is 21: 9 of 16,9 (breedbeeld). Voor tv-programma’s (volledig scherm) wordt een beeldverhouding van 4: 3 gebruikt. Op deze manier kunt u kiezen uit de lijst met beschikbare beeldverhoudingen of de veilige standaardinstelling gebruiken.

Als u echter niet tevreden bent met de beschikbare opties en u wilt verder experimenteren met de instellingen, kunt u dit doen door een aangepaste beeldverhouding te maken.

  1. Klik in de menubalk op Tools
  2. Selecteer Preferences > Video
  3. In het veld Force aspect ratio, voer een vereiste waarde in
  4. Klik ten slotte op Save om de wijzigingen op te slaan. Hierdoor wordt de beeldverhouding gedwongen ingesteld op basis van uw keuze.

Open de VLC-speler opnieuw zodat de speler de nieuwe waarde kan gebruiken. Maar de aangepaste beeldverhouding werkt mogelijk niet voor alle video’s. In dergelijke gevallen is het misschien een goed idee om terug te gaan naar de standaardoptie. Wijzig de beeldverhouding permanent

Als u er echter zeker van bent dat u de nieuwe beeldverhouding permanent wilt gebruiken, kunt u de instellingen ook permanent wijzigen.

  1. Klik in het menu op Media > Convert/Save
  2. Klik op Add en selecteer de huidige video die je wilt spelen
  3. Klik Convert/Save
  4. Kies vervolgens een doelbestand.
  5. Onder de Profile sectie moet de standaardinstelling goed zijn. Zodra alle vereiste opties zijn gekozen, klikt u op Start om het proces te starten.

Nu moet de video worden afgespeeld met de nieuwe beeldverhouding. En de aangebrachte wijzigingen zullen dit keer permanent zijn.

Problemen met de beeldverhouding komen vaak voor, ze komen soms voor. Dus een kleine aanpassing aan de verhoudingen kan wonderen doen en de problemen oplossen. Maar vele malen ondervinden gebruikers corruptieproblemen met videobestanden zoals MP4 en MOV. De video’s kunnen wazig zijn of audio-video is mogelijk niet gesynchroniseerd. In deze situaties kunt u ze repareren met Remo Repair MOV. Verwijzen video-audio synchronisatie repareren for meer details en de stappen die bij het proces zijn betrokken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *